30052011423-normal.jpg

Tänään olin tiimi- / koulutuspäivässä Vantaalla ja junassa matkalukemisina minulla oli nämä kaksi lehteä. Anandassa (joka on muuten ihan huippu) oli juttu Aki Cederbergistä. Jotenkin ylipäätään hänen ajatuksensa "resonoivat" omieni kanssa. Jutussa Aki kertoi "voivansa löytää syvää rauhaa ja yhteyttä puhtaaseen olemiseen jopa nyrkkeilykehästä." Aloin kelailemaan omaa suhdettani toisaalta joogan asanaharjoitukseen ja toisaalta muihin liikuntamuotoihin.

Tunnen tällä hetkellä löytäneeni aika hyvän tasapainon noiden välille. Nyt mietin sitä, että mitä minä saan niistä molemmista. Molemmat tuovat jotain plusmerkkistä elämääni, mutta eri tavalla. Jooga tekee minulle vain yksinkertaisesti hyvää sekä henkisesti että fyysisesti. Henkisellä puolella se on tietynlainen mielenrauha ja kyky hyväksyä asiat sellaisina kuin ovat. Tämä tietysti tulee yhdessä asanasta, meditaatiosta ja joogan tuomisesta kaikille elämänalueille. Fyysisellä puolella taas vaikutuksia ovat mm. parantunut vastustuskyky, parempi tuki- ja liikuntaelinten kunto sekä kehotietoisuus. Muut liikuntamuodot taas tuovat minulle iloa. Se on se juttu, miksi niitä teen. Juoksu-, pyörä-, hiihto- tai uintiharjoitusten aikana ja jälkeen tunnen iloa, joka tulee syvältä sydämestä. Ei sillä, ettenkö nauttisi myös joogaharjoituksesta, mutta se on jollain tavalla erilaista. Toki hyvä kunto on mukavaa plussaa minkä noista saa, mutta se ei ole se tärkeä asia. Että sellaisia hajatelmia välillä Kouvola-Vantaa.

Vielä vähän ruokajuttuja matkan varrelta. Kotimatkalle jouduin hakemaan Pasilasta tällaisen evääksi:

30052011420-normal.jpg

En ole kovin innoissani yleensä noista "valmissalaateista" vaikka ihan ihmisravinnoksi kelpaavaa apetta ne ovat. En vain pidä kourallista jäävuorisalaattia, paria tomaattipalaa ja hitusta kurkkua vielä salaattina, vaikka annoksen kannessa niin lukisi. Minulle salaatissa pitää olla pohjana jotain muuta kuin jäävuorisalaattia (niitä ei meidän jääkappissa näe...) ja muuten mahdollisimman runsaasti ja monivärisesti muita vihanneksia. Toki kurkku ja tomaatti kuuluvat minun salaatteihin, mutta niitä pitää olla PALJON jos ei muita vihanneksia ole! Ja lehtivihreää pitää saada muustakin kuin noista kurkun kuoripaloista, joita esim. tuossa annoksessa on aika mikroskooppisesti. No tuossa annoksessa sentään vähän mikroravintoaineita oli tarjolla munankeltuaisessa ja se oli syy miksi tuohon päädyin tänään. Mutta ei sillä nälkäkään lähtenyt, kaksi olisi pitänyt ostaa!