01062011446-normal.jpg

Vaikka olen asunut tällä suunnalla yli kymmenen vuotta, en ole saanut aikaiseksi käydä Verlassa (http://www.verla.fi/fi/etusivu), joka on maailmanperintökohde. Tänään päätin tehdä pyörälenkin sille suunnalle ja tutustua tuohon nähtävyyteen. Yllättäen kaikki taas ei mennyt kuten tietokoneen ruudulla ja jouduin heti alkuun toteamaan, että reittisuunnitelmani sisälsikin hiekkatien. Ei muuta kuin arpomaan toista reittiä ja pääsin jo melko lähelle kohdettani kun taas oli edessä hiekkatie. Nyt matkaa oli enää kolmisen kilometriä ja päätin ottaa riskin ja varovaisesti polkea tasaisimpia kohtia pitkin perille. Homma sujui ihan hyvin kunnes päätin pysähtyä reunaan, joka olikin täyttä irtohiekkaa. Ei muuta kuin rouva ja pyörä kumolleen. Siinä lähti ketjut paikoiltaan eikä niitä ei saa paikoilleen ilman jonkinlaista ristipäistä ruuvimeisseliä. Vähän matkan päästä löytyi sen näköinen talo, josta saattaisi meisseli löytyä. Ja löytyihän sieltä. Isä, poika ja meisseli jotka hoitelivat rouvan pyörän kuntoon.

01062011448-normal.jpg 

Myös kuski sai osumia...

Sain myös hyvät neuvot, miten pääsen pois Verlasta kokonaan asfalttia pitkin. Viimeisen kilometrin Verlaan talutin pyörää suosiolla enkä toivottavasti koskaan enää päädy hiekkatielle maantiepyörällä! Hienon näköistähän siellä oli kun perille pääsin:

01062011449-normal.jpg

Nyt en jäänyt katselemaan nähtävyyksiä, mutta pitää joku päivä tehdä uusi reissu. Silloin voisi huilitauon pitää paikallisen autotallin sijaan Verlan jätskikioskilla. 52 km:n reissu tuli poljettua ja eväinä oli ekaa kertaa kokeilemani "tee se itse/luonnollinen" urheilujuoma:

01062011442-normal.jpg

Tuohon annokseen meni n. teelusikallinen ruususuolaa, kolme reilua ruokalusikallista hunajaa ja noin kokonaisen sitruunan mehu. Ja tietysti vettä. Suolan liotin tippaan tulikuumaa vettä ja hunajan vähän vähemmän kuumaan, jottei sen entsyymit ja muut hyvät täysin tuhoudu. Tuolla on mielenkiintoista tietoa hunajasta urheilijan energianlähteenä: http://www.voihyvinhunaja.fi/wb/pages/tiesitkoe-hunajasta/energiaa-urheilijalle.php . (En muuten ymmärrä, miksi en saada noihin nettisivuihin tehtyä suoria linkkejä. Saa neuvoa jos osaa.. pari kertaa olen tainnut vahingossa siinä onnistua.) Vähän alkuun hunajan maku jotenkin oli turhan voimakas, mutta kyllä tuosta minun luottokumppani lenkeille tulee!

01062011444-normal.jpg

Kaunis on Suomen kesä