IMG_6514-normal.jpg

Nyt on sitten "triathlonkausi" korkattu virallisesti käyntiin ja voi sanoa, että tuon kisajännityksen ansiosta sai mukavasti karistettua mielestä viimeisetkin työasiat. Tänä aamuna herätessäni keuhkoissa tuntui vähän hassulta, mutta mieleenkään ei tullut jättää päivän koitosta väliin. Aamu alkoi parinkymmenen minuutin aurinkotervehdyssessiolla ja se sai kropan ja mielen hyvin hereille. Iso muki kahvia, puuro tuoreella mansikka-raparperihillolla, pari leipää ja kananmuna naamariin sekä PALJON vichyä jatkoivat aamua. Enempää ei enää mahtunut. Kamat ja pyörä auton kyytiin ja sitten hakemaan huoltaja/kannustajaksi lupautunutta Virpiä.

Hollolaan päästyämme sain todeta, että paljon oli porukassa mukana todella kovakuntoisen näköisiä menijöitä. Joukkoon mahtui myös hyvä joukko vähemmän kokeneita kokeilijoita. Joka tapauksessa yleinen tunnelma oli ihan huippu ja monet mukavat sanat tuli vaihdeltua kanssakisaajien kanssa.

Kisatärinöissä onnistuin kuin onnistuinkin saamaan kaikki kamat paikoilleen ja itseni oikeaoppisesti varustettuna oikeaan lähtöön rantaviivalle. Mielessä jopa pieni käsitys siitä, mistä tullaan uinnista vaihtoalueelle, mistä lähdetään pyöräilyyn ja mistä juoksuun.

IMG_6509-normal.jpg

Viimehetken analyysit

IMG_6511-normal.jpg

Päivän isoin sarja oli oma naisten lyhyt matka

Uinti sujui yllättävän hyvin ottaen huomioon, että viimeisen vuoden ajalta löytyy yhteensä ehkä neljä-viisi uintiharkkaa ja taisin rantautua ensimmäisten joukossa. Siitä sitten vaihtoon vetämään pyöräily-/juoksukamat päälle ja pyöräilyosuudelle. Vähän tuo maastopyöräilykin oli huonossa tuntumassa kesä maantieajojen jälkeen, mutta mentiin miten taidettiin. Muutaman kilometrin ajon jälkeen näin nuoren, ehkää 11-12 v tytön itkukurkussa kumollaan olevan pyöränsä vieressä. Aikuiset miehet ja naiset painoivat vain ohi eikä kukaan näyttänyt kiinnittävän asiaan huomiota. Itse totesin olevani liikenteessä sen verta vähemmän vakavamielisesti, että voin ainakin kysäistä tilanteen tytöltä. No ketjuthan häneltä olivat irronneet ja kädet haavoilla. Sain ketjut paikoilleen ja molemmat päästiin jatkamaan matkaan. Muutama minuuttihan siinä taisi mennä, mutta auttamisesta tullut hyvä mieli korvasi ne reilusti :-)

Pahimmissa juurakoissa jouduin toteamaan, että vähäisetkin maastoajotaidot ovat ruosteessa ja vauhti oli sen mukaista. Juoksulle pääsin kuitenkin hyväkuntoisena ja juoksu menikin ihan mukavasti odotetulla vauhdilla. Muutama päänahka tuli kerättyä juoksuosuudella ja maaliin pääsin suht keveällä askelluksella joskin sykkeet taisivat olla jo ihan kohdillaan! Kokonaisaika 300 metrin uinnin, 10,5 km:n maastopyöräilyn ja 3 km:n reitillä oli jotain 58 min ja sijoitus 43:sta 17. Olen hyvin tyytyväinen. Voittajan aika oli jotain 46 min eli kun tuosta omasta ajasta vähentää nuo mekaanikkohommat niin itse asiassa odotettua parempi suoritus sanoisin.

IMG_6519-normal.jpg

Alina oli mukana huoltojoukoissa ja taisi viettää pitkän tovin omissa uintitreeneissä äidin kisatessa...

IMG_6522-normal.jpg

...joten hivenen oli viluinen tyttö vastassa kun tulin maaliin.

 

Palkintojen jaot vielä katseltiin ja sitten autoa pakkaamaan. Kovan hiihtäjän ja soutajan Virpin lajivalikoimaan kuuluvat myös mm. juoksu, pyöräily ja uinti. Viime kesältä Virpillä on jo kokemusta joukkuetriathlonista ja vähän luulen (vai toivon?), että triathlonkärpänen taisi puraista Virpiä tänään entistä pahemmin... Kotimatkalla todettiin, että oli muuten tosi hyvin järjestetyt kisat!

IMG_6526-normal.jpg

Takana mahtava päivä ja mahtava kisa!