Eilen Jenni soitti minulle ja kertoi löytäneensä mahdollisesti diagnoosin minun reisivaivalle. Meralgian eli reiden ihohermon pinteen oireiden kuvaus osuu just eikä melkein minun vaivaan. Kipu alkaa säteilemään juuri tuosta kohdasta, mikä alla olevassa kuvassa on merkitty. Myös "polttava, säväyttävä kipu kämmenen kokoisella alueella" osuu juuri oikeaan. Tähän mitään lääkäreitä tarvita.. No ei vaiskaan. Pakko varmaan lääkärissä käydä jos ei homma asetu lopullisesti juoksentelemalla! Virallisissa hoitosuosituksissa tosin kehotetaan lepoon, mutta sitähän minä en tiennyt kun kokeilin tuota itsehoitoa ;-D Toisaalta siitä sanotaan, että paranee yleensä itsestään. Istuminen vain sille ei ole hyväksi. Joudunkohan hakemaan saikkua kesäloman jatkoksi tai vaatimaan säädettävän työtason...? Tai sitten minun pitää alkaa oikeasti harrastamaan ruokislenkkeilyä!

ldk00132.jpg

Sitten vähän epämääräisesti viime päivien puuhasteluja. Ensi viikon sunnuntaina on minun kauden "pääkilpailu" eli Kouvolan triathlonkisa (uinti 500m, pyörä 40 km ja juoksu 10 km). Nyt on vedetty viimeiset kunnon treenit ja tarkoitus on seuraavan viikon ajan leppoistella joogaten, marjastaen ja siivoten. Ehkä pienen pienen yhdistelmän käyn tekemässä tiistain tietämillä.

Minulla on ollut pieniä haasteita sääennusteiden tulkitsemisen kanssa. Tai sitten vain keli on yksinkertaisesti ollut niin epävakaa, ettei kukaan meteorologi ole voinut antaa muuta kuin hyviä arvauksia asiasta. Torstaina piti tulla vettä vasta iltapäivästä. Lähdin polkemaan kymmenen maissa jotta kerkeisin pois ennen iltapäivän sateita. Ei onnistunut. Pisaroita alkoi tipahtelemaan samoin tein kun lähdin ajamaan ja vettä tuli koko reissun ajan. Lämpötilakaan ei tainnut kovin korkealla olla ja olin todellakin kuuman suihkun ja lämpimän teemukillisen tarpeessa lenkin jälkeen.

18072011613-normal.jpg

Märkä kuski ja märkä Kaunotar - vaikkei oikein taida kuvasta nähdä...

Perjantaina oli vuorossa varaston siivousta periaatteella tuli taivaalta mitä tuli. Silti siivotaan. Ja sitähän tuli ihan heti kun olin tyhjentänyt varaston sisälmykset tersassille:

19072011621-normal.jpg

Tälle aamulle luvattiin vesisateen alkavan klo 10. Ei muuta kuin heti kahdeksalta ulkoiluttamaan Kaunotarta, jotta keretään vähän aikaa reippailla ennen kuin alkaa satamaan. Keli oli tosi kolea enkä omista pitkiä pyöräilykamppeita. Yksi vaihtoehto olisi ollut Dobsomin juoksupuku, jota joskus keväällä käytin. Se vain ei oikein innostanut ja päädyin kalsarisovellukseen eli pitkät tekniset kalsarit alle ja päälle lyhyet pyöräilyhousut. Vastaavaa sovellusta yläosastossa olen jo aiemminkin käyttänyt, kuten esimerkiksi ylhäällä olevassa kuvassa. Hyvin toimi myös alakerrassa vaikkei se ehkä kaikkein tyylikkäin versio ole. Onneksi sentään ei tarvinnut turvautua sellaisiin ulolta haiseviin, löysiin, "karvaisempiin" kalsareihin tässä. Olisin ehkä päätynyt kaivelemaan juoksupuvun esille.

20072011625-normal.jpg

Pohjois-Kymenlaaksolaista pyöräilymuotia kesältä 2013

No eihän sitä vettä sitten tullut, kun kerrankin olin oikein varautunut siihen, että kohta sataa. No ei haitannut. Lenkillä ollessani meinasin ojaan ajaa kun tajusin miten paljon ja miten isoja vattuja oli tienvierustojen puskat täynnä. Tiedän mitä teen ensi viikolla! Tänään käytiin muksujen kanssa hakemassa pienet maistiaiset lähipuskista, jotka tosin ovat niin varjossa ettei niissä vielä juuri kypsiä marjoja ole.

20072011632-normal.jpg

Kun nyt satokausi alkaa olla todenteolla käynnissä, päätin tänään kaivella pakastimen pohjalta viimeisiä viime vuotisia pussukoita ja tehdä mustaherukka-vadelmapiirakan. Kuten olen aiemminkin todennut, en ole mikään sokerileipuri, joka värkkäilee toinen toistaan nätimpiä kakkuja. Tykkään tehdä helppoja ja nopeita piirakoita, joissa voin hyvin käyttää spelttijauhoja ja intiaanisokeria. Niistä rakentui myös tämän iltainen piirakka. Nyt turvauduin kaupan vaniljakastikkeeseen, koska itse tehty ei olisi kerennyt jäähtyä ajoissa.

20072011634-normal.jpg

Valkoiseen sokeriin tottuneelle intiaanisokeri voi näyttää hassulta alkuun

 

20072011636-normal.jpg

Matkalla uuniin

 

20072011642-normal.jpg

Tämä * 3 niin jo jaksaa blogata :-D

Loppuun vielä erityismaininta torstaisesta iltapalasta, jonka isäntä valmisti kirjaimellisesti alusta loppuun.

18072011620-normal.jpg

Klo 17 nuo kanttarellit töröttivät vielä metsässä ja lohi uiskenteli järvessä. (Ja kalja oli kaupan hyllyssä.) Klo 21 kaikki odottivat syöjäänsä (ja juojaansa) meidän keittössä.