IMG_6705-normal.jpg

Päästiin uimaan lossin kanssa samoille vesille

 

Viime viikko meni toipuessa Kouvolan kisoista ja totutellessa töiden tekoon. Kipeytynyt polvi onneksi oli jo tiistaina kunnossa. Keskiviikkona uskaltauduin tekemään pienen 25 km:n pyörälenkinkin verryttelyhenkeen. Hollolan ja Kouvolan triathlonkisojen lisäksi olin jo aiemmin katsellut Porvoon Tirmossa järjestettävää sprinttiä, mutta en uskaltanut ilmoittautua aiemmin, koska en tiennyt miten palaudun Kouvolan koitoksesta. Tiistaina polvikivun helpotettua ja Forecan näyttäessä "mukavan kesäistä keliä" viikonlopulle päätin lisätä nimeni osallistujalistaan ja hyvä niin!

Jo aiemmin olimme sopineet täksi viikonlopuksi kyläilyreissun siskoni ja hänen miehensä luokse Sipooseen. Perjantaina sitten töiden jälkeen köröttelin lasten ja äitini kanssa Sipoon korpeen toiveena viettää pieni lisäkesäloma vielä tähän väliin. Paikka on aivan upea: iso tontti meren rannalla "metsän keskellä". Sinne mahtuu meidänkin pesue kyläilemään...

Kisapäivä eli lauantai alkoi taas aurinkotervehdyksillä, jotka tällä kertaa sain tehtyä kirjaimellisesti nousevaa (tai ainakin vasta noussutta...) aurinkoa tervehtien terassilla lämpimässä kesäaamussa. Eikä maisemissa muutenkaan ollut moittimista:

IMG_6643-normal.jpgIMG_6648-normal.jpg

IMG_6660-normal.jpg

Rouva on pukeutunut sävysävyyn ympäristön kanssa

Kisojen startti oli vasta klo 15.30 joten kerkesin vielä päivän mittaan ottamaan jopa pienet torkut ennen Porvooseen lähtöä. Joo, nyt ei jäntskättänyt yhtään samalla tavalla kuin viikko sitten. Silloin ei paljoa päikkäreitä olisi pystynyt nukkumaan. Kisapaikka sijaitsi "jossain" Porvoon saariston kupeessa ja sinne ajellessani kerkesin pariin otteeseen epäilemään, onko navigaattorin asetukset kohdillaan. Kyllähän ne olivat ja löysin perille ekalla yrittämällä.

Kisat olivat tosi ammattimaisesti järjestetyt "jokamieskisoiksi" ja jopa siniset matot olivat vaihtoalueelle tuotu. Niitä pitkin oli hyvä vaihdoissa sipsutella:

IMG_6703-normal.jpg

Tällä kertaa oli vuorossa ns. virallisen sprinttimatkan mittainen koitos eli uinti 750 m, pyörä 20 km ja juoksu 5 km. Ja taas päästiin menemään helteessä. Nyt keli oli siinä mielessä kovempi kuin viikko sitten, että startti oli iltapäivän kuumimpaan aikaan. Uintiosuudelle olikin mukava pulahtaa, vaikka merivesi tuntuikin hitusen kylmältä. Nyt jouduin toteamaan kuuluvani melkoiseen vähemmistöön märkäpuvuttomana kisailijana. Noin 80:stä startanneesta alle meitä simmareilla menijöitä oli alle kymmenen. Uinti meni jo hieman paremmin viime viikonloppuun verrattuna. Nyt menin noin 60% rinulia ja 40% vaparia. Pyöräreitti oli minusta aivan upea. Pienehköä hyväkuntoista "kylätietä" jossa oli koko ajan pientä laskua/nousua mutta ei juurikaan mitään isompia ja jyrkempiä kohtia. Muutama kilpailija ohitti minut ja minä muutaman. "Tavoitteeni" pyöräilyssä oli noin 32-33 km/h keskari ja niissä mentiin. Pyörä kulki nätisti ja nautin ajosta, mutta tällä kertaa en jäänyt maisemia katselemaan saatika kuvailemaan... Juoksuun pääsin taas suht hyvän tuntoisilla jaloilla, mutta alusta asti oli selvää, etten lähtenyt edes yrittämään haaveilemaani 5 min/km keskaria. Se ehkä olisi saattanut mennä läpi mutta en uskaltanut ottaa riskiä. Hieman viileämpi keli olisi ollut eri juttu, mutta ei nyt. Viimeisille kahdelle kilometrille sitten uskalsin pikkaisen jo kiristää tahtia.

Osuusaikoja tuolta ei saanut, mutta kokonaisaika oli 1h 24min ja sijoitus 27:stä 12. Oma arvioni eri osuuksista on seuraava:

Uinti 13 min, pyörä 38 min ja juoksu 27-28 min. Siihen sitten vaihdot päälle.

03082013689-normal.jpg

Kisan päälle monet ottivat uusintauinnin

03082013688-normal.jpg

Tirmon saaristokeskus tarjosi yleisölle ja huoltojoukoille leppoisat paikat

03082013694-normal.jpg

Naiset mentiin sinisissä myssyissä ja miehillä oli punaiset

Jälleen kerran jäi hyvä fiilis itselle. Sitä vain aloin miettimään, että olenkohan asettanut itselleni "liian löysät" tavoitteet kun aina menee omasta mielestäni niin hyvin. Ehkä ensi kesänä pitää vähän ruuvata tavoitteita ja katsoa, että vieläkö hymyilyttää maalissa. No, eihän tätä pidä liian vakavasti ottaa, vaikka tosissaan ollaankin.

IMG_6709-normal.jpg

Kisavankkurin purkua

IMG_6718-normal.jpg

Näin hienot puserot oli luvassa maalilinjan ylittäneille...

 

Myös lapset pääsivät Linnanmäen reissun lisäksi harrastamaan tänä viikonloppuna.

IMG_6726-normal.jpg

Peter opetti Alinan soutamaan

IMG_6730-normal.jpg

Eino opetti äidin onkimaan

IMG_6682-normal.jpg

Ja Anni opetti Peterin äidin koiran Bellan tykkäämään pienistä lapsista

Koska koko porukka suhtautuu ruokaan vähintään intohimoisesti, on pakko vielä lisätä kuvakavalkadi viikonlopun syömingeistä:

IMG_6642-normal.jpg

Lapsille oli tällaiset herkkuannokset tarjolla perjantaina

IMG_6680-normal.jpg

Lauantaiaamuna tankattiin kaikki hyvin

IMG_6722-normal.jpg

Ja illalla pidettiin raclette -kekkerit

IMG_6702-normal.jpg

Äidin urheilujuoman valmistaminen näyttää aika epämääräiseltä puuhalta