Hiilaritreenien (http://hiilaritreenit.wordpress.com/) kirjoittelijan kanssa tuossa aiemmin syksyllä päätettiin lyödä uintikamppeet yhteen ja ottaa yhteisiä uintitunteja Kouvolalaiselta triathlonisti/triathlonvalmentaja Jasmin Pienimäeltä http://www.triathlonvalmennus.fi/. Joskus ehkä puolitoista kuukautta sitten oltiin ekalla tunnilla ja paljonhan siinä uintitekniikassa korjattavaa löytyy. En tosin muuta odottanutkaan. Vaikka vuosien varrella on tullut uintia välillä ahkerastikin harrastettua niin uintitekniikka on ihan puhtaasti koululiikuntatunneilla opitun varassa. Ja kun paljon on toistoja tullut niin hyvinhän ne virheetkin ovat lihasmuistiin jääneet. Toisaalta rintauinti on ollut minulle tähän asti selkeästi taloudellisempi tapa uida kuin vapari eli sekin kertonee jotain minun vaparin tekniikan tasosta.

Ekalla uintitunnilla taidettiin molemmat saada noottia ennen kaikkea käsivetojen rytmityksestä ja vartalonkierrosta (tai siis tarkalleen ottaen sen puuttumisesta). Kädet taas pyörivät tuulimyllymäisesti ympäri kun niiden pitäisikin mennä vähän eri tavalla. En nyt ikävä kyllä osaa sanoiksi tässä pukea sitä oikeampaa tyyliä. Enpäs moista ollut aiemmin tiennyt! Paljon on tässä hommassa opittavaa. Minun potkut sentään ovat "ok". Pitäisi vain maltaa vähentää sitä potkimista kun riatloonissa niitä jalkoja tarvitaan vähän muuhunkin kuin turhan aikaiseen sätkimiseen ensimmäisellä osuudella.

Viimeisten puolentoista kuukauden aikana olen käynyt suunnilleen kerta viikkoon uimassa ja olen kovasti yrittänyt keskittyä tuohon käsien tahditukseen ja vartalon kiertoihin. Oma tuntuma on ollut, että jotain on uinnissani mennyt eteenpäin, mutta näissä tekniikkahommissa ei liikaa parane pelkästään omaan tuntumaan luottaa.

Eilen sitten pidettiin samalla kokoonpanolla oikein pitkä ja märkä lounas uimahallilla Jassun valvovan silmän alla. Ja jesh! Jotain on edelliseltä kerralta tarttunut mukaan ja nyt päästiin hiomaan uusia juttuja. Osa harjoituksista oli taas todellisia hukkumisharjoituksia (termi bongattu jostain toisesta triathlonblogista) ja osa tuntui ihan oikeilta harjoituksilta joissa pystyi keskittymään muuhunkin kuin pinnalla pysymiseen. Mielenkiintoisin juttu oli harjoitus, jossa kädet pidettiin tiukasti suorina vartalon sivuilla, eteenpäin mentiin pelkillä potkuilla ja siinä sitten piti yrittää samalla hengitellä vapaauinnin hengityksiä. Luulin, että ei sillai voi pysyä edes pinnalla mutta näemmä voi. Mielenkiintoista tuossa harjoituksessa oli myös se, että siinä potkiessa tunsi tosi selvästi, miten eriparia lonkat ja pitkät selkälihakset ovat...

Tärkeimmäksi hiottavaksi asiaksi taisi tulla nyt käsivedon asento ja "lopputyöntö", jonka pitäisi olla paljon vahvempi. Lisäksi pitää ottaa mukaan harjoitteluun lisää tehoharjoituksia. Jassu kellottikin meille ajat eilen 2*50m:llä. Itse sain ekasta rykäisystä 47s ja toisesta 43s. 25m:n rykäisystä ei saatu aikoja, mutta luulisin sen menneen johonkin 19s:n tietämille. En kyllä osaa yhtään sanoa, miten huonoja/hyviä nuo ajat ovat esim. ikäisteni naistriathlonharrastajien viiteryhmässä. Jos joku osaa, niin saa mieluusti minua asiasta valaista.

Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jäi uintitunnista ja koen, että tässä on jopa kehitytty. Eilisillan luistelutunti taas piti huolen siitä, että liikuntaitsetuntoni ei pääse liikaa leijumaan! Sen verta epävarmaa meno oli, mutta toisaalta senkin edestä hauskaa. Nyt olen kuitenkin luistelussa tajunnut, mitä ns. pehmeät polvet tarkoittavat. Polvet koukkuun stupid! Ehkä sekin tästä. Yllättävän hyvin olen Kajaanin koettelemuksesta muuten palautunut. Maanantaina iltasella oli Valkealaan ajettu pertsankin ladut ja pääsin korkkaamaan eteläisemmänkin hiihtokauden. 9km:a ja 47 min tuli taivallettua rennon kevyellä otteella näin ekalla "kunnon" hiihtolenkillä ja ihanalta tuntui! Vielä kun saa luistot kohdilleen ja sauvan somman kuntoon niin avot. Uudet suksetkin olisivat tarpeen vanhojen lähes kymmenen vuoden kunnioitettavaan ikään päässeiden läystäkkeiden tilalle, mutta nyt ei taida antaa budjetti myöden. Ellei sitten kevättalvesta jotain loppuunmyyntisivakoita sitten sattuisi löytämään.