blogi%20108-normal.jpg

Tämä viikko on treenien osalta mennyt kevyesti hipsutellen. Lentsupöpö on vielä muistutellut olemassaolostaan joten kovin raakoihin revittelyihin en ole uskaltanut lähteä. Pientä kevyttä on kuitenkin pystynyt tekemään. Plakkarissa kolme joogaharjoitusta joista yksi täysimittainen koko ns. ykkössarja eli 90 min rutistelua matolla.

Torstaina pääsin testaamaan Valkealan Lumimies -projektin aikaan saamaa tykkilumilatua. Vähän oli aikatauluongelmia eikä olokaan kovin kummoinen joten melko hätäinen reissu oli. Mutta sainpahan tehtyä jotain, jota pystyi kutsumaan hiihtämiseksi. Tuolloin latua oli tehty ehkä 1,5 km:n verran josta iso osa oli ihan kunnollista törmää. Puolikuntoisena en viitsinyt rassata elimistöä nousuissa joten hiihdettäväksi jäi aika lyhyt pätkä.

Eilen lauantaina lähdin ladulle vähän paremmalla aikataululla. Olo oli edelleen köhäinen, mutta päätin lähteä testaamaan, miltä homma tuntuu. Ja tuntuihan se hyvältä. Latuakin oli tehty lisää ja ladun kunto oli saatu oikein hyväksi. Nyt pääsi kiertämään ihan kunnollista noin 2-2,5 km:n lenkkiä. Edelleen jätin isommat nousut rauhaan vaikka kyllä ne jo polttelivat mielessä. Mutta olisivat saattaneet alkaa polttelemaan myös keuhkoissa jälkeen päin..Siis silleen huonosti. Kuusi kierrosta ja 80 min hiljokseen nautiskelin talvisesta iltapäivästä ja auringosta. On se ulkoilu mukavaa! Ainut miinus oli suksien luisto, jota minun suksissa ei siis edelleenkään ole. Kun joutuu alamäkiinkin tasatyöntöä lykkimään niin vähän hassulta tuntuu. Pitäis opetella itse tuo homma tekemään niin ei olisi isännän varassa...Pidot toki saan itse kuntoon, mutta luiston suhteen olen ihan avuton. Tekemällähän sen oppisi.

blogi%20107-normal.jpg

 

blogi%20110-normal.jpg

Minä ja mun sukset - ihan liekeissä talvesta

Plantaarifaskiittikin jaksaa vielä itsestään muistutella ja ikävä kyllä ei tunnu hiihdostakaan tykkäävän. Sitkeä pikku pirulainen. Olen kokeillut "tee se itse" -yölastaa ihan idealisiteestä. En tiedä saako tuolla jalan juuri oikeaan asentoon, mutta luulisin sen olevan parempi kuin ei mitään. Tässä ongelmaksi muodostuu se, että jalkapöydän ulkosyrjään alkaa jossain vaiheessa yötä sattumaan tosi paljon ja joudun ottamaan siteen pois. Kovin kireällä side ei ole ollut, mutta tiedä siitä sitten, johtuuko kipu asennosta vai itse sitomisesta. Ehkä pitää alkaa oikeaa yölastaa katselemaan.

blogi%20104-normal.jpg

Auttaiskohan tämä...?

Tänään sunnuntaina kävin ladulla pyörimässä 10 km:n verran keskimmäisen ollessa kaverisynttäreillä. Lentsu ei ole vieläkään kunnolla hellittänyt otettaan, mutta näillä mennään. Nyt olen vain NIIN onnellinen siitä, että on talvi ja pääsee hiihtämään! Vaikka nyt yksi PF ja yksi lentsu mukana kummittelevatkin. Alkuviikosta on taas treenimahdollisuudet vähissä joten muutama pakollinen lepopäivä tiedossa.