010220141201-normal.jpg

Tällä viikolla maanantaina ja keskiviikkona pääsin ihan rauhassa hiihtelemään ja molempina iltoina kävin pyörimässä ladulla 15 km:n verran. Maanantaina luisto oli aivan huipussaan ja hiihtäessä leijuin kunnon endorfiinipilvessä. Keskiviikkona puolestaan sain sadan kilometrin rajapyykin hiihtämistä tälle talvelle rikki. Tarkalleen ottaen 112 km:ä on tainnut tulla plakkariin. Tästä on hyvä hiihtotalvea jatkaa! Tykki- tai luonnonladulla... Koko viikon tarkkailinkin sääennustetta, että tuleehan luvattu lumimyräkkä. Ja tulihan se!

Perjantaina käytiin esikoisen kanssa uimassa ja 2000 m:ä uin. Pikkasen pientä tekniikkaa, mutta suurin osa peruskelausta. Ihanan vähän oli porukkaa hallilla perjantain "myöhäisillassa" eli klo 19.30-20.30.

Nyt viikonloppuna isäntä tekee töissä pitkää päivää, eli omat varsinaiset treenimahdollisuudet eivät ole parhaat mahdolliset. Niinpä päätin lauantain ottaa liikunnan kannalta, vaikka varsinaisesti en urheilemaan päässyt. Aamupäivällä siivoillessa tuli jo ihan hyvä määrä arkiaktiivisuutta kuvioihin ja lisäksi tein pienen 20 min joogaharjoituksen kuopuksen ottaessa tiukasti mallia äidistä. Minun pieni jooginini! Puoleltapäivin pakkasin autoon lasten lisäksi erinäisen määrän urheilukamppeita ja hyvät eväät. Ekaksi vanhimmainen Kuusankoskelle jalkapalloharkkoihin ja niiden ajaksi nuorempien kanssa luistelemaan. Itse en tosin luistimia pistänyt jalkaan.Sen verta paljon tuo nuorimmainen tarvitsee tukea ja keskimmäistäkin joutuu vielä välillä auttamaan. En siis halunnut suotta ärsyttää kipeää kantapäätä luistinten päällä keikkumalla. Myös liukurit ja pulkat olivat mukana, mutta mäkeen ei enää keretty. Iso likka pois harkoista ja siirtyminen uimahallille. Lauantaina Valkealassa on lämmitetty vesi sekä pienessä että isossa altaassa joten se on ehdottomasti paras päivä tuon pienimmäisen uittamiselle. Ei tarvitse äidin eikä lapsen huulet sinisinä altaassa värjötellä. Lasten kanssa lillutellessa muuten tykkään venytellä ja tehdä erilaisia joogan "nostoja" jotka siis ovat tosi hyviä keskivartaloa vahvistavia liikkeitä myös altaassa tehdessä. En sitten tiedä, millaisena kyllähulluna muut minua pitävät pyöriessäni siellä, mutta sitten pitävät :-D Eipä tuossa mitään uutta taida olla... Kuuden maissa kun kotiuduttiin, oli oma(kin) olo sellainen, ettei päivään enää yhtään enempää liikuntoa olisi tarvinnut! Olipas sellainen tosi kevyt mutta piiiitkä pk-harjoitus. Kesto noin 11h...Tehoalueella 50-60% max.

010220141195-normal.jpg

010220141194-normal.jpg

Plantaarifaskiitin hoidossa testasin ihan rehellistä urheiluteippausta ja se tuntuu nyt tosi hyvältä jutulta. Eilen aamulla teippasin jalan ihan ite ns. low dye -tekniikalla ja jalka tuntui samoin tein niin paljon paremmalta! Aiemmin tuollainen päivä ,kun on noin paljon jalkojen päällä, olisi tehnyt kantapään tosi kipeäksi. Nyt jalka illalla tuntui ehkä sammalta kun tavallisen toimistopäivän jäljiltä. Tuolle teippaustekniikalle löytyy netistä(kin) ties kuinka monta versiota. Omani oli tällainen:

010220141193-normal.jpg

Ei ehkä nätti, mutta tehtävänsä hoiti

Lumitöistä muuten tykkään melkein yhtä paljon kuin hiihtämisestä. Tai ei nyt ihan, mutta joka tapauksessa kuulun niihin ihmisiin, jotka saattavat ulkoiluttaa kolaa pihalla vaikkei varsinaista tarvetta olisikaan. Tänään sunnuntaina pääsin ekaa kertaa kolahommiin. Kevyestä pakkaslumesta ei kovin kummoista rasitusta saa aikaiseksi, mutta kun kyytiin ottaa tuon 3-vuotiaan ja välistä etenee juosten kuormansa kanssa, niin siinä saa jo sykkeet nousemaan.

020220141214-normal.jpg

Vastusharjoittelua

Tykkään tehdä muksuille omalle pihalle liukumäen jossa voivat kotioloissakin lasketella. Se vain meinaa sitä, että kolaa pitää työnnellä pitkin pihaa, mutta hyvää treeniähän se on. Keväällä taas saa hyvän kotitreenin siitä, kun lumien sulaessa levittelee saman kasan nurmikolle, jottei vielä juhannuksenakin tarvitse lumipenkkaa katsella.

020220141217-normal.jpg

Jospas tällekin talvelle vielä...

020220141215-normal.jpg

Pienen pieni voimaharjoitus halkolaatikkoja kantelemalla

Haaveissa tälle iltaa on hiihtolenkki isännän kotiuduttua töistä. Iltapäivällä tosin on vuorossa kahden vanhimmaisen jalkapallotreenit ja niiden aikana pulkkamäkeilyä muiden kanssa. Voi siis olla, että iltasella ainoastaan sauna kutsuu...