02cbbol-see-how-dark-and-light-are-entwi

Jos pari viikkoa sitten valittelin, että vähän turhan kiireistä alkaa elämä olla, ei tilanne ole ihan hirveästi helpottanut kiitos alkaneen remontin. Vaikka isäntä hoitaa varsinaisen remontoinnin niin sattuneesta syystä se vaikuttaa koko perheen elämään. Pääsen kyllä välistä treenailemaan mutta joka ikisestä kerrasta kärsin nyt huonoa omaatuntoa. Toisaalta kun isäntä on kiinni remonttihommissa ja itse yritän vähän treenailla niin aika lailla lapset ovat sitten muuten minun vastuulla.Eikä kumpikaan meistä vanhemmista oikein jaksa tai kerkeä panostaa mihinkään ylimääräiseen. Eihän tämä tilanne nyt mikään yllätys ole, mutta en itse haluaisi tässä kohden luovuttaa tämän kesäisen triathlonin puolimatkan suhteen vaan viedä projektin kunnialla päätökseen. Nyt vain pitää yrittää tavalla tai toisella tasapainoilla tilanteen kanssa. Lisämausteen hommaan tuovat kolme seuraavaa viikkoa kun mies on kaksi seuraavaa viikkoa sotaharjoituksessa ja kolmannella viikolla muuten vain reissussa. Taitaa tulla toukokuusta joogakuu ja hyötyliikuntakuu.

Kaverilta sain vinkin lähteä tällä viikolla kokeilemaan yinjoogaa, joka tasapainottaa hyvin kovaa treenaamista. Aiemmin ei ole Kouvolassa pidetty yin jooga-tunteja, mutta nyt on tarjolla pari kokeiluluonteista kertaa, joten pitihän sitä tarttua tilaisuuteen. Ennestään en ole varsinaisesti yin joogaa tehnyt, mutta viimeisen vuoden ajan olen tehnyt yin jooga-tyyppistä iltavenyttelyä ja ilokseni huomasin tehneeni sitä juuri samoilla periaatteilla kuin varsinaista yin joogaakin tehdään. Eli ollaan asanoissa kerrallaan useita minuutteja ja ensi arvoisen tärkeää on asennon rentous. Tarkoitus on venyttää sidekudoksia ja ligamenttejä enemmän kuin lihaksia ja samalla rauhoittaa hermostoa. Myös aineenvaihdunta saa siitä lisäboostia.

 Itse olenkin nimittänyt touhuiluani venyttelymeditaatioksi. Eli asennon pitää olla niin rento, että siinä pääsee samaan olotilaan kuin esim. istumameditaatiossa. Ellei sitten satu pyörimään samalla facebookissa...No meille tunnin pitänyt Eva kertoi itse tekevänsä yin joogaa usein television äärellä eli voihan sitä näinkin tehdä. Mutta itseäni kyllä kannustan tekemään jatkossa ilman mitään oheistoimintaa useammin. Oma venyttelytuokioni sisältää aina samat muutamat asennot, jotka olen havainnut itselleni kaikista mukavimmiksi. Tunnilta sain ideoita ja motivaatiota asentopankin kartuttamiseen. Yleensä sekä joogassa että venyttelyssä tulee haettua ne variaatiot asennoista, joissa venytys alkaa tuntua heti. Nyt kokeilinkin sitä, että jää "vain" johonkin kohtaan ja katsotaan, mitä asento tuo tullessaan. Ja toihan se mitä erilaisempia tuntemuksia. Tietyllä tavalla sain hommaan ihan uuden näkökulman. Olo tunnin jälkeen oli ihan superpökkyräinen ja kotimatkalla tankilla käydessäni löysin itseni polttoöljypistooli kourassa. Onneksi joku herätti minut ennen kuin oli myöhäistä...

Jos torstai-ilta meni rauhoittuen niin yöllä sitten päätinkin vetää hirveän paniikin Joroisten kisasta. Tähän asti en ole juuri asialla päätäni vaivannut, mutta nyt tajusin, että se on KOHTA! Nyt en niinkään mieti kuntoani. Se on mitä on ja sillä joko pärjätään tai ei. Mutta voi luoja sitä kaikkea oheissälää mitä tähän liittyy ja jolle en ole uhrannut ajatustakaan. Marraskuussa ostamaani märkkäriä en ole testannut kertaakaan altaassa, edelleenkään en omista kisa-asua, uimalasit alkavat painaa tosi kipeästi puolen tunnin uinnin jälkeen. Lastenhoitokuviot kisaviikonlopulle ovat täysin auki, minkäänlaisia energiageelejä tai muita en ole testannut vaan kaikki treenit on vedetty höyrymehulla tai hunajasitruunajuomalla jos lisäenergian tarvetta on ollut. Pyörään olisi hyvä hankkia nopeammat kumit ja mielellään myös opetella se renkaan vaihto. Appiukon vanha aerotanko pitäisi ruuvata pyörään kiinni ja opetella ajamaan sillä. Lista on loputon... Taidan kohta vaihtaa juoksuun ja joogaan takaisin! No jospa ne tuosta lutviutuuvat mutta toissa yönä ei oikein uskoa asiaan löytynyt. Ehkä tuota yangia pitää vielä vähän lisätä elämään, että saa hommat hoidettua ;-)