Näistä on viimeisimmän viikon liikunnot tehty. Pariin otteeseen olen märkkärin kanssa nyt käynyt uimassa. Mitään hirveitä hengenahdistuskohtauksia en ole sen kanssa onneksi saanut (sellaisistakin olen kuullut) mutta toisaalta olen aloitellut todella hissukseen. Peilityynellä Likolammella olen pientä pätkää vain kelannut edestakaisin. Huolta tosin aiheuttaa nyt se, että ikiongelmainen vasen olkapää meinaa ottaa märkkäriuinnista nokkiinsa. Pitää nyt tunnustella ja hakea parempia liikeratoja ja toivoa, että ei tähän tyssäis. On ollut muuten jännä huomata, että märkkäriuinnista vain en nauti samalla tavalla kuin ilman märkkäriä. Veden virtauksen tuntu iholla taitaa olla iso osa uintinautintoani. Sitä vain ei aiemmin ole tullut ajatelleeksi.

uimaan-normal.jpg

Topakkana :-D

uimassa-normal.jpg

Ehkä se siitä...

muovipussi-normal.jpg

Kyllä minä yhden märkkärin selätän...

Viime keskiviikkona tein pitkästä aikaa rehellisen reippaan asfalttikympin. Kun on koko kevään taapertanut purulla, tuntui juoksu asfaltilla ihanan kevyeltä. Tosin asfalttijuoksijaa minusta ei varmaan koskaan tule. Ei kestäis ylä- eikä alapää. Mutta hauska käydä välillä tuulettelemassa.

Viikonloppuna lähdin taas lasten kanssa remonttikaaosta pakoon ja tällä kertaa Helsingin/Sipoon suuntaan siskon luo. Itäisellä Uudellamaallahan on tunnetusti aivan upeat puitteet pyöräilylle. Aiemmin olen vain tyytynyt kaihoisasti auton ikkunasta katselemaan vastaan tulevia pyöräilijöitä. Tällä kertaa pakkasin kaunottaren mukaan ja lauantai alkoi pyörä-ajelulla. Olin kartasta katsonut valmiiksi hyvän oloisen noin 60-70 km:n lenkin. No karttahan ei lopulta tullut mukaan eikä meikäläisellä ole muuta vimpaimia kuin yksi vähemmän älykäs älypuhelin. Ensimmäiset 40 km:a menivät alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta sitten kun tuli vuoroon paluumatkan pikkutiet, ei homma ollutkaan niin helppoa. No puhelimen GPS kuitenkin oli avuiksi ja aivan upeaa maisemareittiä pitkin lopulta pääsin takaisin sinne, mistä olin lähtenytkin. Arviolta 71 km:n lenkura tuli tehtyä.

sipoo-normal.jpg

 

kerava-normal.jpg

 

kyl%C3%A4tie-normal.jpg

Ikävä kyllä kuvat eivät kunnolla tuo esille hienoja maisemia, joista pääsin nauttimaan

Samalla löysin itselleni retkieväät Joroisille. Siskon miehellä oli ollut Enervitin tuotteita Extreme Runilla ja niitä oli jäänyt reissusta yli. Sain siis lenkille kokeiltavaksi urheilujuomaa, geeliä ja tabletteja. Toimivat ainakin tuolla lenkillä tosi hyvin, eikä tietoakaan siitä, että esim. maha olisi mennyt sekaisin. Laturia en nyt kokeillut. Se lähti kuitenkin mukaani Valkealaan ja pääsee testiin seuraavassa kovemmassa harjoituksessa.

geeli-normal.jpg

 

m%C3%B6mm%C3%B6t-normal.jpg

 Mömmöjä matkaan

Iltapäivällä sitten palauttelin noin kolmen tunnin "leppoisalla" kävelylenkillä Korkeasaaressa. Lapsissa taas virtaa riitti niin, että ei meinannut samaan kuvaan saada:

korkesaari2-normal.jpg

Hyötyliikuntaa on tullut reippaan ruohonleikkuusession lisäksi harrastettua kasvimaalla. Jostain syystä minulla tuossa kasvimaassa riittää möyhennettävää vaikkei se suuren suuri ole. Vaikka vähän aikaa sitten ajattelin, etten tänä keväänä pistä muuta kuin perunat kasvamaan, niin jotain siemeniäkin sinne nyt humpsahti sekä tomaatin ja yrttien taimia päätyi laatikoihin. Seuraavaksi pääseekin sitten multaamaan ensimmäisen erän perunat!

kasvim-normal.jpg

kasvim5-normal.jpg