IMG_6240-normal.jpg

Puolitoista vuotta sitten innostuin ekaa kertaa ihmeaineesta nimeltään lähdevesi Jaakko Halmetojan ( http://www.löydälähde.fi )  juttujen ansiosta. Silloin kartoitin Kouvolan alueen lähteitä, joissa voisi olettaa olevan juomakelpoista vettä ja löysin Tanttarin lähteen. Muitakin soveltuvia lähteitä tällä alueella on, mutta tuon sijainti on sellainen, että vedenhaku hoituu muun liikkumisen ohella. Siinä alkaisi lähdeveden ekololginen kuorma kasvaa turhan suureksi, jos muutaman vesilitran takia ajelee autolla kymmeniä kilometrejä. Toissa syksynä tein muutamia vedenhakureissuja, mutta sitten tuli talvi, joten juomevedeksi sai taas kelvata ihan vesijohtovesi. Viime kevät-kesä-syksy taas oli sellaista aikaa, että oman jaksamisen ollessa reilusti miinuksella ei tarvinnut edes miettiä otanko veden hanasta vai haenko erikseen lähteestä.

Tänään päätin lähteä katsomaan, onko lähde vielä paikallaan. Aamulla töihin lähtiessä pakkasin mukaan hyvän läjän lasipulloja ja kotimatkalla pyörähdin Tanttarin kautta. Siellähän se vesi virtaili vähintään yhtä houkuttelevana kuin aiemminkin. Kotiinviemisiksi lähti kaksitoista pullollista vettä:

IMG_6239-normal.jpg

Kuten kaikilta muiltakin kunnon hipstereiltä, myös minulta                                   löytyy Fjällrävenin reppu, joka pääsi nyt kuvaankin...

Edellisillä kerroilla minulla oli joskus lapset mukana vedenhakureissuilla ja he edelleen muistavat ne. Tänä aamuna kerroin Einolle meneväni hakemaan taas lähdevettä. Äsken Eino tuli pihatouhuista innoissaan kyselemään "sitä ihanan raikasta lähdevettä" ja kiskaisi sitä kaksi mukillista antaumuksella nautiskellen :-)

Varmasti löytyy iso kasa skeptikkoja, jotka lyttäävät nuo lähdeveden hyödyt, joita tuolla Löydä Lähde -sivuilla on lueteltu. Minä taas tykkään uskoa kaikenlaiseen hölynpölyyn, kunhan se ei maksa mitään tai ainakaan paljoa! Ja juttelenhan minä enkeleillekin. Tuosta lähdevedestä sentään on olemassa tieteellisesti uskottavan näköistä "faktaa"... Hyvälle maistuvan veden lisäksi sain tänään mukavan pienen tuokion metsikössä virtaavaa vettä katsellen. Ei sekään yhtään hullumpi juttu ollut.